Kvinoaa on olemassa erivärisinä lajikkeina. Perinteisin niistä on keltainen kvinoa. Se maistuu hyvältä kylmänä ja lämpimänä. Sopii riisin, salaattien tai keittojen joukkoon ja voidaan keittää myös puuroksi. Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi, jota on viljelty yli 7 000 vuoden ajan. Näin ollen se on yksi maailman vanhimpia viljelyskasveja. Kvinoaa viljellään erityisesti Andien alueen maissa. Kvinoan suosioon on monia syitä. Kvinoa on runsaskuituinen ja sisältää paljon kasviproteiineja mutta on valmistettuna koostumukseltaan kevyttä ja maultaan useimpiin suihin sopivaa.
Ainesosat
Luomukvinoa
Linkitetyt ruoka-aineet:
kvinoa,
Ravintosisältö /100g / 100ml
Energia
1541
kJ / 368kcal Rasva
6,1
g, josta tyydyttynyttä
0,7
gHiilihydraatit
64,2
g, josta sokereita
5
gProteiini
14,1
gSuola
0,05
gLisätietoja:
Ravintokuitua 7g