Kvinoa yleistyy nopeasti – eikä syyttä! Riisin tapaan valmistettavat siemenet sisältävät proteiinia ja soveltuvat siten hyvin tasapainoiseen ruokavalioon. Kvinoan täyteläinen ja maanläheinen maku sekä rapeus sopivat lähes kaikkiin ruokiin: salaatteihin, keittoihin, lisukkeeksi ja makeisiin ruokiin.
Keitto-ohje:
Huuhtele kvinoa huolellisesti runsaassa vedessä. Sekoita 2,25 dl kvinoaa ja 4,5 dl vettä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota 10 minuutin ajan kannen alla. Sekoita vielä hyvin ennen tarjoamista.
Lisätietoa muistakin tuotteista Risellan sivuilla.
Ainesosat
Kvinoa.
Linkitetyt ruoka-aineet:
kvinoa,
Ravintosisältö /100g / 100ml
Energia
1544
kJ / 369kcal Rasva
5,8
g, josta tyydyttynyttä
0,69
gHiilihydraatit
60,8
g, josta sokereita
5,6
gProteiini
14
gSuola
0,001
gLisätietoja:
Ravintokuitu 7,3 g