Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokonaisena kuivatuista luomumustikoista valmistettu mustikkajauhe sisältää marjojen ravintoaineet ja mahtavan maun tiivistetyssä muodossa. Jo ruokalusikallisesta saat suositusten mukaisen päivittäisen marja-annoksen. Lisää vaikka jogurtin, puuron tai rahkan joukkoon tai käytä jälkiruokiin ja leivontaan.
Runsaskuituinen. Ei lisättyä sokeria. Sisältää luontaisesti sokereita.
Ruokalusikallinen jauhetta vastaa lähes 1,5 dl tuoreita mustikoita. Suositeltava päiväannos 2 rkl jauhetta. Pakkaus sisältää n. 20 ruokalusikallista. Pakkauskoko: 30 g (kuvassa) tai 150 g.
Säilytys: huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna.
Mustikan ravintosisältö on moniin marjoihin verrattuna erinomainen. Biokia luomumustikkajauhe on jauhettu kokonaisista marjoista, jotka on kuivattu hellävaroin matalassa +42-46 C:n lämpötilassa, jotta marjojen maku, väri ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Biokian luomumustikkajauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia ja kaliumia. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina. Raaka-aineen antioksidanttipitoisuutta kuvaava ORAC-arvo on mustikalla 65 000, kun se esimerkiksi kuivatulla gojimarjalla on 18 500 ja mantelilla 4 500. Antioksidantit ovat hyvää tekeviä yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle.
Ainesosat
100 % Suomalainen luomumustikka (Vaccinium myrtillus)