
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kuivatuilla yrteillä saa helposti makua leipätaikinaan. Sämpylöistä voi tehdä valkosipulisia korvaamalla timjamin ja basilikan sipulijauheella (0,5 tl) ja valkosipulijauheella (2,5 tl). Halutessasi voit korvata 100 grammaa sämpylöihin tulevista jauhoista esimerkiksi tattarijauhoilla. Voit halkaista sämpylät, täyttää lempitäytteilläsi ja napata eväsleiväksi.
Ainesosat
1 rkl | psylliumia |
0,5 l | vettä |
2 rkl | öljyä |
2 tl | timjamia |
2 tl | basilikaa |
2 tl | suolaa |
2 rkl | pellavansiemeniä |
1 pussi | kuivahiivaa |
500 g | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Sekoita psyllium lämpimään veteen. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon öljy, mausteet, siemenet, hiiva sekä noin puolet jauhoista. Vatkaa kunnolla muutama minuutti sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
3. Vaivaa taikinaan pehmeä rasva ja loput jauhoista.
4. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
5. Nostele taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile tasaisiksi sämpylöiksi vedessä kostutetuin käsin. Kohota noin 25 minuuttia.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin rusehtavan värin.