
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Käytä piirakkaan lempiyrttejäsi niin kuivattuna kuin tuoreena. Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi silputtua sipulia, porkkanaraastetta, paprikakuutioita tai pakastemaisseja. Kypsennä niitä hetki pannulla jauhelihan kanssa. Saat piirakkaan tex mex -tyyliä, kun maustat jauhelihan paprikajauheella, valkosipulijauheella ja ripauksella chiliä.
Piirakkatäyte hyytyy kananmunan sijaan keitetyllä ja soseutetulla perunalla.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | maissijauhoja |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
1 tl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
300 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
0,75 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 | keitetty kuorittu peruna |
3 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,25 tl | mustapippuria |
1 dl | tuoretta persiljaa |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
4. Valmista täyte. Paista jauheliha omassa rasvassaan kypsäksi pannulla. Mausta suolalla ja timjamilla.
5. Soseuta keitetty peruna ja vatkaa sähkövatkaimella yhteen kasvijuoman kanssa. Seos muistuttaa perunavelliä. Lisää pippuri.
6. Ripottele esipaistetulle pohjalle persiljaa. Levitä jauheliha päälle. Kaada viimeiseksi vuokaan peruna-nesteseos.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Koristele tuoreella persiljalla.