Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kulhoruoka on helppo koota ruokavalioon sopivaksi. Kokeile riisin tilalla esimerkiksi kvinoaa tai gluteenitonta kaurarouhetta. Voit paahtaa juuresten sijasta esimerkiksi kukkakaalia, parsakaalia ja paprikaa. Niille riittää 15 minuutin paahtaminen 200-asteisessa uunissa. Broilerin sijasta voit käyttää paistettua jauhelihaa, esikeitettyjä papuja tai pilkottua tofua. Saksi päälle runsaasti lempiyrttejäsi!
Ainesosat
3 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
2 | naurista |
1 | lanttu |
2 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
3 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 dl | täysjyväriisiä |
400 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,75 tl | suolaa |
1 nippu | tuoretta persiljaa |
1 nippu | tuoretta oreganoa |
2 rkl | sitruunamehua |
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele juurekset. Pilko nopan kokoisiksi kuutioiksi.
2. Sekoita kulhossa öljy, suola ja hunaja. Lisää juureskuutiot ja sekoita huolellisesti.
3. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Paista broilerisuikaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla.
6. Jaa kypsä riisi tarjoiluastioihin. Jaa päälle broileri ja paahdetut juurekset.
7. Huuhtele yrtit. Silppua yrtit puhtailla saksilla annosten päälle. Lorauta sitruunamehua annoksille.