Yrtti-piparilantut resepti

Yrtti-piparilantut
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piparimurut yllättävät lanttulisäkkeessä. Ne tuovat annokseen mukavasti rapeutta, makeutta ja mausteita. Jos kaupasta löytyy ruokavalioon sopivia pipareita, voit käyttää niitä. Piparit voi leipoa myös itse Erimenun reseptillä, esimerkiksi vaaleat siirappipiparit.

Ainesosat

500 g lanttua
8 dl vettä
2 sipulia
25 g maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
1,5 rkl tuoretta rosmariinia
0,5 dl ruokavalioon sopivia piparkakkuja (tarkista ainesosat)
Linkitetyt ruoka-aineet: lanttu, vesi, sipuli, ruokosokeri, rosmariini, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl

1. Kuori lantut. Leikkaa suikaleiksi tai kuutioiksi.

2. Kiehauta vesi. Lisää lantut ja keitä 10 minuuttia. Lanttujen kuuluu jäädä vielä hieman raaoiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Kuumenna rasva pannulla. Lisää lantut, sipuli ja sokeri. Paista, kunnes lantut ovat kypsiä ja saaneet paistoväriä. Tähän menee 10-15 minuuttia, riippuen lanttupalojen koosta.

5. Lisää rosmariini ja murustellut piparit. Tarjoile heti.