
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Wilhelmiinakeksit tunnistaa niiden ulkoasusta. Pikkuleipätaikinasta pyöritellään tanko, joka viipaloidaan vinolaitaisiksi paloiksi.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | sokeria |
1 rkl | tummaa siirappia |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | ruokasoodaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
40
kpl
1. Vatkaa rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
3. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tangoiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot leivinpaperin päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
5. Leikkaa terävällä veitsellä lämmin keksilevy viipaleiksi . Anna keksien jäähtyä pellillä.