
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän piirakan valmistuksessa on monta vaihetta, mutta lopputulos palkitsee kokkaajan. Tarjoile piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
1,25 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | teffjauhoa |
0,5 tl | suolaa |
125 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | vettä |
Täyte: | |
150 g | porkkanaa |
150 g | palsternakkaa |
2 | omenaa |
100 g | purjoa |
200 g | kesäkurpitsaa |
2 rkl | öljyä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 dl | persiljasilppua |
3 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta maustamatonta rahkaa |
1 dl | laktoositonta ruokakermaa |
0,5 tl | suolaa |
200 g | laktoositonta kypsytettyä vuohenjuustoa |
Lopuksi: | |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 rkl | pinjansiemeniä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva (hiero rasvaa käsin jauhoihin, kunnes et enää tunne jauhojen joukossa rasvanokareita). Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
3. Valmista täyte. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat, palsternakat ja omenat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.
4. Kuullota kasvissilppua öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja.
5. Sekoita munat, rahka, kerma ja suola keskenään.
6. Kaada kasvisseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Kaada munaseos kasvisseoksen päälle.
7. Viipaloi vuohenjuusto. Asettele viipaleet piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
8. Anna valmiin piirakan vetäytyä 5-10 minuuttia. Valuta piirakan päälle hunajaa ja ripottele pinjansiemeniä.