
Puurot
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tähän vispipuuroon tarvitset vain kuivakaapin aineksia ja vettä. Vispipuuro onnistuu helposti marjajauheella. Mustaherukkajauheen lisäksi voit käyttää puolukkajauhetta. Tämän reseptin sokerimäärällä tulee välipalatyyppinen vispipuuro. Jos tarjoilet vispipuuron jälkiruuaksi, laita sokeria 1-2 rkl enemmän.
Ainesosat
5 dl | vettä |
1 dl | tattarijauhoja |
1 rkl | mustaherukkajauhetta |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Koristeluun: | mustaherukkajauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, tattari, mustaherukka, keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa kattilaan vesi, jauhot ja marjajauhe. Vispaa käsivatkaimella tasaiseksi.
2. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Mausta sokerilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jäähdyttämistä voi nopeuttaa laittamalla kattilan laakeaan astiaan, jossa on kylmää vettä.
4. Vatkaa vispipuuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tähän menee noin 5 minuuttia.