
Puurot
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kuohkea vispipuuro maistuu jälkiruuaksi tai välipalaksi. Käytä sokeria maun mukaan: Reseptissä ehdotettu 3 rkl tekee vispipuurosta makeaa. Jos laitat vain 1,5 rkl sokeria, on vispipuuro enemmän välipalatyyppinen. Puolukoiden tilalla voit käyttää myös musta- tai punaherukoita.
Ainesosat
5 dl | vettä |
1,25 dl | täysjyvädurrajauhoja |
1 dl | puolukoita |
3 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, puolukka, ruokosokeri, durra, keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan hyvin kierrevatkaimella sekoittaen.
2. Lisää marjat.
3. Keitä kannen alla 10 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Lisää puuroon sokerit. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.
5. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tähän menee noin 5 minuuttia.