Puurot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton vispipuuro karkeista riisijauhoista ja puolukasta. Vispipuuron voi tehdä myös muista marjoista. Lisää makua saat käyttämällä enemmän marjoja tai vaihtamalla veden mehuun. Voit lisätä marjoja myös valmiin vispipuuron päälle.
Ainesosat
1 l | vettä |
3 dl | puolukkaa |
2 dl | karkeaa riisijauhoa |
0,75 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, puolukka, ruokosokeri, riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl
1. Kiehauta vesi ja puolukat kannen alla. Keitä, kunnes puolukat hieman hajoavat. Halutessasi siivilöi kuoret pois.
2. Vispaa sekaan riisijauhot. Keitä miedolla lämmöllä puuroa n. 10 minuuttia.
3. Lisää sokeri. Jäähdytä.
4. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.