
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Käytä kakun pohjassa ruokavalioosi sopivia keksejä. Lämpimän kookosmaidon ja sulatetun suklaan seos hyytyy jääkaapissa ilman apuaineita (kuten liivate). Rakenne on kuin lohkeavaa suklaavanukasta. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.
Ainesosat
Pohjakerros: | |
150 g | ruokavalioon sopivia valmiskeksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Suklaakerros: | |
400 ml | kookosmaitoa |
0,5 dl | sokeria |
200 g | maidotonta tummaa suklaata |
Koristelu: | viinirypäleitä |
Valmistusohje
1. Murskaa ruokavalioon sopivat keksit pikkumuruksi. Keksit murustuvat helposti esim. perunasurvimen avulla kulhossa tai kaulimen avulla suljetussa muovipussissa.
2. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon.
3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimururasvaseos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
4. Valmista suklaakerros. Mittaa kookosmaito ja sokeri kattilaan kuumenemaan. Anna sokerin liueta nesteeseen. Kiehauta ja ota kattila pois levyltä.
5. Pilko suklaa veitsellä pieniksi palasiksi. Lisää suklaamurut kattilaan. Sekoita niin kauan, että suklaa sulaa tasaisesti seokseen. Lämmitä tarvittaessa hiukan hellalla.
6. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja kaada sitten irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin neljäksi tunniksi (tai yön yli).
7. Koristele ennen tarjoilua esim. viinirypäleen puolikkailla.