Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Reseptiin linkitetyt kauratuotteet eivät ole gluteenittomia. Saat kakusta gluteenittoman valitsemalla gluteenittomat kauratuotteet. Voit käyttää myös maitotuotteita, jos maito sopii ruokavalioosi, mutta tällöin voileipäkakku ei ole vegaaninen.
Alkuperäinen ohje: Semper
Ainesosat
n. 600 g | gluteenitonta paahtoleipää |
n. 600 g | maidotonta kauratuore"juustoa" |
Hummus: | |
250 g | kikherneitä |
2 | valkosipulinkynttä murskattuna |
4 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | juustokuminaa |
1 dl | oliiviöljyä |
n. 1,5 dl | vettä |
suolaa | |
mustapippuria | |
Tzatziki: | |
0,5 | kurkku |
2,5 dl | maidotonta kaura"jugurttia" |
1 | valkosipulinkynsi murskattuna |
1 tl | oliiviöljyä |
suolaa | |
mustapippuria | |
Avokadotäyte: | |
3 | avokadoa |
0,5 | sitruunan mehu |
1 rkl | punasipulia silputtuna |
0,5 dl | maidotonta kauraranskan"kermaa" |
Koristelu: | |
7-8 | kirsikkatomaattia |
0,5 | kesäkurpitsa |
1 | porkkana |
kurpitsansiemeniä | |
lehtipinaattia |
Valmistusohje
1. Valmista tahnat. Voit valmistaa ne jo hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin.
2. Hummus: Sekoita kaikki ainekset yleiskoneella. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tzatziki: Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Sekoita valutettu kurkkuraaste muihin aineksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Avokadotäyte: Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset tahnaan.
5. Leikkaa leivistä reunat pois.
6. Asettele kolmasosa leipäviipaleista vadille. Levitä leipäviipaleiden päälle tzatziki ja avokadotäyte.
7. Lisää kerros leipäviipaleita. Levitä viipaleille hummus. Laita viimeinen kerros leipiä kanneksi.
8. Peitä voileipäkakku muovikelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
9. Levitä tuore"juustoa" kakun päälle.
10. Koristele kakku haluamallasi tavalla.