
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihanan kostea valkosuklaamutakakku maistuu jälkiruokana. Tämä kakku koristeltiin pandakarhuksi. Tuhti kakku saa raikkautta sitruunasta. Voit vaihtaa sitruunamehun myös johonkin toiseen mehuun tai veteen. Voit paistaa kakun myös pienemmässä kakkuvuoassa, jolloin siitä tulee korkeampi. Pidennä tällöin paistoaikaa 5-15 minuuttia.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
100 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
70 g | maidotonta valkosuklaata |
2 dl | sokeria |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | sitruunamehua |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Koristelu: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
gluteenittomia kauralakuja |
Valmistusohje
1. Sulata kattilassa rasva, tuore"juusto" ja suklaa. Jätä jäähtymään.
2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.
3. Lisää kuivat aineet ja mehu kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
5. Kumoa taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele halkaistuilla kauralakuilla.