
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hyydytettävä kakku vaatii hieman enemmän aikaa, mutta on odottelun arvoinen. Tarjoa juustokakku kesäisissä juhlissa tai piristyksenä syksyn sateissa.
Ainesosat
Pohja: | |
75 g | maidotonta margariinia |
170 g | gluteenittomia keksejä |
Täyte: | |
4 | liivatelehteä |
2 | kananmunan valkuaista |
2 rkl | sokeria |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
200 g | laktoositonta valkosuklaata |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 rkl | sitruunamehua |
Päälle: | |
1 dl | vadelmamehua |
0,5 dl | hyytelösokeria |
2 dl | vadelmia |
Valmistusohje
1. Sulata rasva. Hienonna keksit ja sekoita rasvan joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
3. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erillisessä astiassa.
4. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen.
6. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
7. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
8. Valmista pinnalle hyytelö. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Lado vadelmat kakun pinnalle ja levitä hieman jäähtynyt hyytelö päälle.