
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Riisin joukkoon voi sekoittaa monenlaisia mausteita, esimerkiksi valkosipulia. Tarjoa valkosipuliriisi esimerkiksi lihan lisukkeena.
Ainesosat
3 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | sulatettua maidotonta margariinia |
4 dl | pitkäriisiä |
7 dl | vettä |
0,5 dl | hienonnettua ruohosipulia |
2 rkl | kasvisliemijauhetta (tarkista sopivuus ruokavalioon) |
0,5 tl | suolaa |
1 dl | kasvijuomaa (riisistä) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkosipuli, riisi (vilja), vesi, ruohosipuli, hiivauute, ruokasuola, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja murskaa valkosipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota riisi ja valkosipuli.
2. Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
3. Lisää ruohosipuli, mausteet ja kasvijuoma. Hauduta vielä hetki.