Valkosipuliriisi resepti

Valkosipuliriisi
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Riisin joukkoon voi sekoittaa monenlaisia mausteita, esimerkiksi valkosipulia. Tarjoa valkosipuliriisi esimerkiksi lihan lisukkeena.

Ainesosat

3 valkosipulinkynttä
2 rkl sulatettua maidotonta margariinia
4 dl pitkäriisiä
7 dl vettä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl kasvisliemijauhetta (tarkista sopivuus ruokavalioon)
0,5 tl suolaa
1 dl kasvijuomaa (riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, riisi (vilja), vesi, ruohosipuli, hiivauute, ruokasuola, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja murskaa valkosipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota riisi ja valkosipuli.

2. Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.

3. Lisää ruohosipuli, mausteet ja kasvijuoma. Hauduta vielä hetki.