Valkosipulinen lohipaistos resepti

Valkosipulinen lohipaistos
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo lohipaistos syntyy uunivuoassa. Päälle paistetaan kananmuna, mutta sen voi jättää myös pois. Voit käyttää ruokaan kookoskerman tilalla myös jotakin ruokavalioon sopivaa ruokakermavalmistetta. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Ainesosat

600 g ruodotonta lohifileetä
60 g kevätsipuleita
4 valkosipulinkynttä
2 dl kookoskermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
4 kananmunaa
Linkitetyt ruoka-aineet: lohi, sipuli, valkosipuli, sitruuna, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kookos, vesi, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, E415, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Poista fileestä nahka. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi ja poikittain 5-6 osaan. Laita palat uunivuokaan.

2. Pese ja viipaloi kevätsipuli. Ripottele kalapalojen päälle.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää vuokaan.

4. Sekoita kookoskerma, sitruunanmehu ja mausteet. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle "juusto".

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja riko kananmunat sulaneen "juuston" päälle. Kypsennä ruokaa, kunnes valkuainen on hyytynyt, n. 10-15 minuuttia. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi.