
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Välipalapatukka on kätevä eväs reissun päällä. Käytä ruokavalioon sopivia hiutaleita ja leseitä. Rusinoiden sijaan voit käyttää myös muita pieneksi pilkottuja kuivattuja hedelmiä. Hunajan voi vaihtaa siirappiin.
Ainesosat
1,5 dl | appelsiinimehua |
1,5 dl | hunajaa |
0,5 tl | suolaa |
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta tattarilesettä |
1 dl | rusinoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
appelsiini, ruokasuola, viinirypäle/rusina, hunaja, gluteeniton kaura, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Mittaa kattilaan mehu ja hunaja. Kuumenna, kunnes hunaja liukenee.
2. Lisää kattilaan muut ainekset. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
3. Muotoile taikinasta 16 patukkaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Käsiä kannattaa kostuttaa vedellä ennen muotoilua ja sen aikana.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.