Välipalapatukat resepti

Välipalapatukat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Välipalapatukka on kätevä eväs reissun päällä. Käytä ruokavalioon sopivia hiutaleita ja leseitä. Rusinoiden sijaan voit käyttää myös muita pieneksi pilkottuja kuivattuja hedelmiä. Hunajan voi vaihtaa siirappiin.

Ainesosat

1,5 dl appelsiinimehua
1,5 dl hunajaa
0,5 tl suolaa
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta tattarilesettä
1 dl rusinoita
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, ruokasuola, viinirypäle/rusina, hunaja, gluteeniton kaura, tattari

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Mittaa kattilaan mehu ja hunaja. Kuumenna, kunnes hunaja liukenee.

2. Lisää kattilaan muut ainekset. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

3. Muotoile taikinasta 16 patukkaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Käsiä kannattaa kostuttaa vedellä ennen muotoilua ja sen aikana.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.