Vadelmatäytepulla resepti

Vadelmatäytepulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Täytepulla on saanut inspiraationsa italialaisesta maritozzi-leivonnaisesta. Leivonnaiselle on ominaista sitruunainen, ei kovin makea pulla, johon leikataan kolo täytteelle. Täytteessä käytetään maidotonta mascarponejuustovalmistetta, mutta voit käyttää siinä myös maidotonta tuorejuustovalmistetta. Tarkista käyttämäsi valmisteen ainesosat. Pullatäytteessä on kuivattua vadelmajauhetta, mutta voit kokeilla täytteeseen myös kuivattua mansikkaa tai mustikkaa. Jos et löydä kaupasta valmista marjajauhetta, voit jauhaa esimerkiksi pakastekuivattuja marjaviipaleita.

Ainesosat

Pullataikina:  
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
4 rkl sokeria
0,5 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
3 dl hienoa riisijauhoa
3 dl tattarijauhoa
0,5 dl oliiviöljyä
Täyte:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
125 g maidotonta "mascarponejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl kuivattua vadelmajauhetta
Koristelu:  
  tomusokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, sitruuna, oliiviöljy, kookos, kookosöljy, vadelma, perunatärkkelys(jauho), hiiva, E491, psylliumsiemen, riisijauho, tattari, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita nesteeseen hiiva, sokeri ja psyllium. Anna turvota 5 minuuttia.

3. Lisää taikinaan suola, sitruunankuoriraaste, riisijauhot ja 1 dl tattarijauhoa. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia.

4. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot. Vatkaa toiset 2 minuuttia. Valmiin taikinan kuuluu olla löysää, muttei valuvaa.

5. Nostele taikinasta 10 kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile öljyllä kostutetuin käsin pyöreiksi.

6. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

8. Valmista täyte. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon "mascarponejuusto", sokerit ja marjajauhe.

9. Leikkaa pullasta kolmionmallinen pala pois. Älä leikkaa aivan pohjaan saakka, jotta pulla pysyy koossa.

10. Täytä kolo vadelmatäytteellä. Tasoita pinta esimerkiksi tasalaitaisella ruokailuveitsellä. Siivilöi valmiille pullille tomusokeria.