
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Piirakan pinnalle ripoteltava muruseos paistuu uunissa ihanan rapeaksi. Tarjoile piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Voit käyttää piirakkaan myös muita marjoja.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoa |
1 | kananmuna |
0,75 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
1 tl | leivinjauhetta |
300 g | vadelmaa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmuna, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaura (vilja), sikuri, auringonkukkaöljy, E170, merisuola, E418, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot. Ota n. 1 dl taikinasta sivuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.
2. Lisää taikinaan muna, neste ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele suorakulmainen (21 x 28 cm) vuoka. Levitä taikina vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan päälle. Murustele marjojen päälle jääkaappiin sivuun nostettu seos.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.