
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Piirakan pinnalle ripoteltava muruseos paistuu uunissa ihanan rapeaksi. Tarjoile piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Voit käyttää piirakkaan myös muita marjoja.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 | kananmuna |
0,75 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 tl | leivinjauhetta |
300 g | vadelmaa |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, vesi, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot. Ota n. 1 dl taikinasta sivuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.
2. Lisää taikinaan muna, neste ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele suorakulmainen (21 x 28 cm) vuoka. Levitä taikina vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan päälle. Murustele marjojen päälle jääkaappiin sivuun nostettu seos.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.