
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen leivos täytetään vadelmahillolla, vadelmarouheella ja vispi"kermalla". Käytä koristeena ruokavalioon sopivia säilykehedelmiä tai karkkeja.
Ainesosat
Taikina: | |
1,5 dl | kädenlämpöistä vettä |
1,5 rkl | No Egg -kananmunankorviketta |
1,5 dl | sokeria |
0,75 tl | vanilliinisokeria |
2,25 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1,5 rkl | rypsiöljyä |
Täyte ja kuorrutus: | |
0,5 prk (á 312/175 g) | säilykemandariineja |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" |
2 dl | vadelmahilloa |
75 g | pakastevadelmia (kotimaisia) |
50 g | marmeladikarkkeja |
Valmistusohje
1. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella/ yleiskoneella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää sokeri joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon joukkoon hyvin varovasti vispilällä käännellen. Lisää öljy viimeiseksi. Älä vatkaa!
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 x 28 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
4. Täytä kakku. Halkaise jäähtynyt kakkupohja pitkittäin kahteen osaan.
5. Laita mandariinilohkot siivilään valumaan. Kostuta kakkupohjat säilykeliemellä.
6. Vatkaa "kerma" sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
7. Levitä hilloa ensimmäiselle pohjalle niin, että pohja peittyy.
8. Murskaa vadelmat pussissaan esimerkiksi perunasurvimella. Ripottele vadelmarouhe hillon päälle.
9. Lisää kerros "kerma"vaahtoa.
10. Aseta toinen kakkupohja ensimmäisen päälle. Levitä pohjalle hilloa ja "kerma"vaahtoa. Tasoita pinta.
11. Leikkaa levyn reunat tasaisiksi. Leikkaa levy yhdeksään osaan.
12. Koristele palat mandariinilohkoilla ja viipaloiduilla marmeladikarkeilla.