
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vadelmaleivokset maistuvat esimerkiksi kahvin kanssa. Valmista vaniljakastike itse tai käytä kaupan valmista, ruokavalioon sopivaa tuotetta.
Resepti on muokattu Finnamylin ohjeesta.
Ainesosat
Vaniljakastike: | |
5 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
1 | kananmuna |
2 rkl | sokeria |
1 rkl | perunajauhoja |
0,5 | vaniljatanko |
Leivokset: | |
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
400 g | vadelmia |
0,5 rkl | perunajauhoja |
juoksevaa hunajaa |
Valmistusohje
1. Valmista vaniljakastike. Sekoita neste, muna, sokeri ja perunajauhot keskenään. Halkaise vaniljatanko ja irrota sisällä olevat siemenet lusikan kärjellä. Lisää siemenet seokseen.
2. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
3. Valmista leivokset. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
5. Voitele leivosvuoat tai muffinipellin kolot. Jaa taikinaa leivosvuokiin, mutta jätä osa taikinasta kansia varten. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.
6. Sekoita jäiset vadelmat ja perunajauhot. Annostele vadelmia leivosvuokiin. Lisää päälle hieman hunajaa.
7. Kauli jäljellä oleva taikina levyksi. Ota pyöreällä muotilla kansia, nosta leivosten päälle ja painele reunoja hiukan kiinni. Pistele haarukalla kansiin pari reikää.
8. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.