
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Muffinit on helppo saada onnistumaan, vaikka ruokavalio olisi gluteeniton, vehnätön, maidoton ja munaton. Käytä sinulle sopivia jauhoja. Muista kohotusaine. Yhtä kananmunaa vastaa n. 1 dl hedelmä-, marja- tai perunasosetta.
(Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit käyttää marjasoseen (2 dl) sijaan 2 kananmunaa.)
Ainesosat
2 dl | marjasosetta |
2 dl | sokeria |
125 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | riisijauhoa |
0,75 dl | perunajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | vettä (tai muuta ruokavalioon sopivaa nestettä) |
1,5 dl | vadelmamurua |
70-100 g | maidotonta tummaa suklaata |
Päälle: | |
4 rkl | pähkinätöntä kaakaolevitettä |
vadelmia |
Valmistusohje
1. Vatkaa sose ja sokeri sekaisin.
2. Lisää taikinaan sulatettu rasva.
3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa.
4. Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Murskaa pakastetut vadelmat pienemmiksi paloiksi. Lisää suklaa- ja marjamurut taikinaan ja sekoita.
5. Käytä metallista tai silikonista muffinipeltiä. Laita pellin koloihin paperiset muffinivuoat ja jaa taikina niihin.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min.
7. Koristele halutessasi jäähtyneet muffinit kaakaolevitteellä ja marjoilla. Vinkki: Voit tarvittaessa notkistaa levitettä lämmittämällä sitä muutamia sekunteja mikrossa.