
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Paista pikkulettuja ohukaispannulla ja kokoa niistä maistuvia leivoksia. Jos et omista ohukaispannua, voit myös paistaa letut isolla paistinpannulla. Nostele tällöin pannulle pieniä kekoja taikinaa ja paista pikkuletuiksi. Lettuleivosten väliin ja päälle sopivat esimerkiksi vispivalmiste, hillo, marjat tai hedelmäpalat, kookoshiutaleet, siirappi tai marjajauheet.
Ohjeella tulee n. 20 leivosta. Jokaiseen leivokseen tarvitaan kaksi pientä lettua.
Ainesosat
0,5 l | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2,5 dl | teffjauhoja |
2 dl | hienoja riisijauhoja |
1 tl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | |
maidotonta margariinia | |
Täytteet: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
35 g | maidotonta tummaa suklaata |
1 dl | vadelmahilloa |
200 g | kotimaisia pakastevadelmia |
Valmistusohje
1. Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Vatkaa huolellisesti käsivispilällä.
2. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
3. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Nosta pienellä kauhalla taikinaa koloihin. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.
4. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Raasta suklaa raastimen karkealla terällä.
5. Levitä letulle noin teelusikallinen hilloa. Nosta päälle toinen lettu ja levitä sen päälle vaahtoa, vadelma ja suklaaraastetta. Kokoa samoin muut lettuleivokset.