
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vadelma-kaakaopikkuleivistä saat tehtyä erinäköisiä ja erimakuisia käyttämällä erilaisia piparimuotteja ja täyttämällä eri marmeladeilla. Valitse väliin kiinteä marmeladi tai hillo, jotta täyte ei pursua keksien välistä pois.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1 dl | sokeria |
3,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 rkl | kaakaojauhetta |
Täyte: | |
200 g | vadelmamarmeladia |
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli.
4. Käytä pöydän jauhotukseen ruokavalioon sopivia jauhoja. Kauli taikina pöydällä ohueksi levyksi. Painele piparimuotilla taikinasta esimerkiksi pyöreitä pikkuleipiä. Voit käyttää muottina myös vesilasia. Paista ensin yksi koepikkuleipä, jotta näet, onko taikinassa sopivasti jauhoja. Jos pikkuleipä leviää pellillä, lisää taikinaan n. 0,5 dl jauhoseosta.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.
6. Levitä marmeladia pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain.