Vaaleat siirappipiparit resepti

Vaaleat siirappipiparit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaaleat siirappipiparit arjen kahvihetkiin ja vaikka joulupöytään. Käytä ruokavalioosi sopivia ja mieluisia jouluisia mausteita.

Ainesosat

1 rkl perunahiutaleita
0,5 dl vettä
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl siirappia
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
4,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokosokeri, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
35
kpl

1. Sekoita perunahiutaleet kuumaan veteen.

2. Vatkaa rasva, siirappi ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää vaahtoon perunasose ja suurin osa leivinjauho-jauhoseoksesta. Sekoita ja lisää jauhoja, kunnes taikinaa on helppo käsitellä.

4. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa. Kauli taikina n. 3 mm ohueksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla pikkuleipiä.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Piparit ovat kypsinä tasaisen vaaleita.

Vinkki: Saat pipareista jouluisen makuisia, kun lisäät veteen heti alussa 1 tl kanelia, 0,75 tl inkivääriä, 0,75 tl neilikkaa ja 0,5 tl pomeranssinkuorta, jos ne sopivat ruokavalioosi.