
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä gluteeniton ja vehnätön leipä valmistuu helposti vuoassa. Nauti leipä tuoreena levitteen kanssa ja pakasta loput. Ohjeesta tulee yksi leipä.
Ainesosat
25 g | tuorehiivaa |
4 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 tl | suolaa |
500 g | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesi-öljyseokseen.
2. Lisää suola ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele leipävuoka (vetoisuus 2 litraa). Kumoa taikina vuokaan. Kohota n. 30 minuuttia.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.