
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen kakku voidaan valmistaa muutamista tuotteista. Suklaalla voi kiinteyttää hyydykekakun täytteen. Jos haluat kakusta korkeamman, käytä täytteeseen kaksinkertainen määrä kookoskermaa ja suklaata. Voit halutessasi valmistaa kakun suoraan tarjoilulautaselle. Aseta tällöin irtopohjavuoan reunapanta tarjoilulautaselle. Teippaa tarvittaessa kiinni tarjoilulautaseen. Painele kakun pohjamassa vuoan sisälle.
Tässä hyydykekakussa on hieman erilainen pohja hiutaleista ja taateleista. Voit käyttää hiutaleina mitä vain ruokavalioon sopivia hiutaleita. Tarkista, että käyttämäsi taatelit ovat kivettömiä. Voit valmistaa kakun myös perinteisemmällä keksipohjalla, johon tulee sulatettua rasvaa ja keksimurua.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | tattarihiutaleita |
100 g | kivettömiä taateleita |
Täyte: | |
200 g | maidotonta valkosuklaata |
400 ml | kookoskermaa (vain kiinteä osuus) |
Koristelu: | maidotonta tummaa suklaata |
Valmistusohje
1. Nosta kookoskerma jääkaappiin leivontaa edeltävänä päivänä.
2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Hienonna hiutaleet ja taatelit tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Painele massa vuoan pohjalle.
3. Valmista täyte. Sulata suklaa varoen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
4. Ota kookoskermasta vain kiinteä osa. Jos purkissa on nestettä, kaada se talteen ja käytä muuten. Vaahdota kiinteää ainesta sähkövatkaimella kaksi minuuttia.
5. Sekoita sulatettu suklaa kookoskermavaahdon joukkoon. Kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita.
6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.
7. Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa ja lusikoi pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota leivinpaperille haluamiasi kuvioita. Nosta suklaat leivinpaperin kera jähmettymään jääkaappiin.
8. Irrota kakku vuoasta ja koristele ennen tarjoilua.