Uunisilakat resepti

Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista silakkafileet vaihteeksi rullattuina uunissa. Uunisilakat maistuvat esimerkiksi perunasoseen ja vihersalaatin kanssa. Voit käyttää ruokaan myös isojen muikkujen fileitä.

Ainesosat

500 g silakkafileitä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Kastike:  
1 sipuli
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sinappia
0,5 dl tuoretta tilliä
Linkitetyt ruoka-aineet: silakka, sitruuna, ruokasuola, valkopippuri, sipuli, sinappi/sinapinsiemen, tilli, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin.

2. Ripottele fileille mausteet. Pyöräytä filee rulliksi.

3. Voitele pieni uunivuoka. Lado rullat vuokaan.

4. Kuori ja hienonna kastikkeeseen tuleva sipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike vuokaan.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.