Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmista silakkafileet vaihteeksi rullattuina uunissa. Uunisilakat maistuvat esimerkiksi perunasoseen ja vihersalaatin kanssa. Voit käyttää ruokaan myös isojen muikkujen fileitä.
Ainesosat
500 g | silakkafileitä |
1 rkl | sitruunamehua |
0,25 tl | suolaa |
0,25 tl | valkopippuria |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Kastike: | |
1 | sipuli |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 rkl | sinappia |
0,5 dl | tuoretta tilliä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
silakka, sitruuna, ruokasuola, valkopippuri, sipuli, sinappi/sinapinsiemen, tilli, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin.
2. Ripottele fileille mausteet. Pyöräytä filee rulliksi.
3. Voitele pieni uunivuoka. Lado rullat vuokaan.
4. Kuori ja hienonna kastikkeeseen tuleva sipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike vuokaan.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.