
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Risotto valmistuu helposti myös uunissa ja saa runsaasti makua kasviksista ja nakeista. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia kasviksia. Kokeile myös esimerkiksi fenkolia, lanttua, naurista tai keltajuurta. Nakkien tilalla voit käyttää paistettua jauhelihaa tai kanaa. Kasvisversion saat laittamalla nakkien tilalle esikeitettyjä kikherneitä.
Ainesosat
3 dl | risottoriisiä |
2 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
1 | sipuli |
280 g | nakkeja |
1 rkl | maidotonta margariinia |
7 dl | vettä |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 rkl | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua timjamia |
Valmistusohje
1. Mittaa riisi uunivuokaan.
2. Kuori kasvikset. Kuutioi porkkana ja palsternakka. Hienonna sipuli.
3. Pilko nakit paloiksi.
4. Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
5. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Kumoa nakkipalat paistinpannulle ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä nakit vuokaan.
6. Mittaa vuokaan nesteet ja mausteet. Sekoita.
7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.