
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tomaattinen linssitäyte saa makua kuullotetuista sipuleista. Voit tarjoilla täytteen lämpimänä tai kylmänä. Pese perunat huolellisesti, jolloin myös uuniperunoiden rapeaksi paahtunut kuori on syötävää.
Ainesosat
6 | isoa jauhoista perunaa |
Täyte: | |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
2 tl | öljyä |
1 purkki (380 g/ 230 g) | esikeitettyjä punaisia linssejä |
140 g | tomaattisosetta |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | sokeria |
2 tl | timjamia |
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele perunoihin haarukalla muutama pisto.
2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia.
3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla.
4. Huuhtele esikeitetyt linssit. Kumoa sipuleiden joukkoon. Mausta tomaattisoseella, suolalla, sokerilla ja timjamilla. Voit nostaa valmiin täytteen jääkaappiin tekeytymään tai tarjota kuumana.
5. Tee kuumiin perunoihin terävällä veitsellä viillot. Purista perunaa päädyistä, jolloin viilto levenee. Täytä.