
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Omenasose onnistuu helposti uunissa ja maistuu makealta ilman lisättyä sokeria. Omenoita ei tarvitse kuoria sosetta varten, varsinkin, jos käytät kotimaisia omenoita. Sose säilyy noin viisi vuorokautta jääkaapissa. Valmista kerralla iso annos sosetta ja pakasta pienissä rasioissa. Kokeile uuniomenasosetta esimerkiksi puuroon tai lettujen kanssa. Kahdesta kilosta omenoita valmistuu noin litra uuniomenasosetta.
Ainesosat
2 kg | omenoita |
Valmistusohje
1. Huuhtele omenat tarvittaessa. Poista siemenkota. Viipaloi omenat.
2. Laita omenat isoon uunivuokaan. Vuoan voi täyttää aivan pintaa asti, koska omenat kutistuvat noin kolmasosaan paiston aikana.
3. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti. Sekoita ainakin kolme kertaa paiston aikana. Jos haluat oikein sileää sosetta, soseuta omenat uunista ottamisen jälkeen.
Uuniomenasose valmistuu jauhoisista omenalajikkeista noin tunnissa. Jos käytät kiinteämpiä lajikkeita, laske uunin lämpö 175-asteeseen ja paista 1,5-2 tuntia.