
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Paista ruokavalioosi sopiva kala uunissa. Mausta maun mukaan. Tuoreen tillin tilalla voit käyttää myös kuivattua tilliä. Voit valmistaa yhtä aikaa samassa tai toisessa vuoassa vaikka uunijuureksia.
Ainesosat
n. 900 g | lohifileetä (tai muuta kalaa) |
1 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
1 rkl | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
3 rkl | tuoretta tilliä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lohi, sitruuna, ruokasuola, tilli, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Huuhdo kalafilee kylmällä vedellä. Laita ruokaöljyllä voideltuun uunivuokaan. (Öljyn ansiosta nahka ei tartu vuokaan kiinni.)
2. Lorauta tilkka sitruunamehua lohen päälle. Ripottele päälle suola ja pippuri.
3. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa 35-40 minuuttia.
4. Hienonna tuore tilli ja ripottele se lohen päälle. Tarjoa esim. uunijuuresten tai -kasvisten kera.