
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Käytä ruokavalion sopivia juureksia ja kasviksia. Uunissa paahtaen niistä saa terveellistä ja herkullista syötävää. Mausta maun mukaan. Tässä reseptivinkki tuunattavaksi.
Ainesosat
700 g | perunaa |
400 g | porkkanaa |
200 g | keltajuurta |
200 g | lanttua |
3 rkl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | timjamia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), porkkana, keltajuuri, lanttu, ruokasuola, timjami, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Pese ja kuori juurekset. Paloittele.
2. Siirrä juurespalat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä, suolaa ja halutessasi mausteita. Kääntele sekaisin, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa palojen koosta riippuen n. 25−35 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kannattaa käännellä juureksia 1-2 kertaa paistamisen aikana, jottei niiden pinta tummu.
4. Ripottele päälle yrttimaustetta ja tarjoa.