Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Uuden sadon kasvikset kypsyvät nopeasti. Jos valmistat keittoa talviaikaan varastoiduista kasviksista, pidennä keittoaikaa 10 minuutilla. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Voit käyttää keittoon joko tuoreita herneitä tai pakasteherneitä.
Ainesosat
10 | uutta perunaa |
4 | porkkanaa |
6 | retiisiä |
1 | pieni kukkakaali |
3 | kesäsipulia |
1 l | vettä |
1,5 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
10 | maustepippuria |
200 g | herneitä |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), porkkana, retiisi, kukkakaali, sipuli, vesi, ruokasuola, valkopippuri, maustepippuri, herne, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese kasvikset. Lohko perunat. Pilko porkkanat ja retiisit lanteiksi. Irrota kukkakaalista kukintoja. Hienonna sipulit.
2. Kiehauta vesi. Lisää perunat, porkkanat, suola ja pippurit. Keitä viisi minuuttia.
3. Lisää loput kasvikset ja herneet. Keitä viisi minuuttia.
4. Lisää "kerma" ja kiehauta. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.