
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Happaman makea omenakompotti viimeistelee pehmeän vanukkaan. Voit valmistaa vanukkaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristella omenakompotilla juuri ennen tarjoilua.
Ohje on muokattu Finnamylin reseptistä.
Ainesosat
Vanukas: | |
2 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
0,5 dl | perunasuurimoita |
ripaus | suolaa |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
2 rkl | sokeria |
0,25 tl | vanilliinisokeria |
0,5 tl | liivatejauhetta |
1 rkl | sitruunamehua |
Kompotti: | |
1 | omena |
20 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | sokeria |
ripaus | kanelia |
1 tl | sitruunamehua |
Valmistusohje
1. Valmista vanukas. Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää suurimot koko ajan sekoittaen.
2. Keitä puuroa noin 8 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.
3. Vaahdota "kerma".
4. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokerit.
5. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu. Anna turvota hetki. Kuumenna liivateseosta mikroaaltouunissa, kunnes seos kiehuu.
6. Sekoita "kerma"vaahto puuron joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
7. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin. Anna jäähtyä vähintään neljä tuntia.
8. Valmista kompotti. Paloittele pesty omena pieniksi kuutioiksi.
9. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, kaneli, sitruunamehu ja omenat. Kuumenna hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet hieman.
10. Jäähdytä kompotti ja tarjoa vanukkaan päällä.