Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmiita marja-hedelmäsoseita hyödyntämällä teet nopeasti maistuvan pannukakkutaikinan. Jos haluat pellillisen pannukakkua, tee ohje kaksinkertaisena.
Ainesosat
1,25 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | grahamjauhoja |
1 rkl | vehnäleseitä |
4 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
60 g | tyrni-omenasosetta |
1 | kananmuna |
2 rkl | öljyä |
Voiteluun: | öljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, tyrni, omena, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, kaura (vilja), merisuola, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää neste ja vatkaa joukkoon tyrni-omenasose, kananmuna ja öljy. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
3. Voitele paistovuoka (30 cm x 20 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoa pannukakku esimerkiksi marjojen, hillon ja ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.