
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton porkkanakakku, joka kuorrutetaan tuorejuustolla. Kakun voi syödä myös ilman kuorrutusta, jolloin kakku on maidoton. Voit myös vaihtaa kuorrutukseen maidottoman tuorejuustovalmisteen.
Ohje: Finnamyl
Ainesosat
4 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
1,5 dl | perunajauhoja |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | kanelia |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
0,75 tl | suolaa |
0,5 dl | kookoshiutaleita |
5 dl | porkkanaraastetta |
2 dl | rypsiöljyä |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Kuorrutus: | |
150 g | maidotonta margariinia |
4 dl | tomusokeria |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 tl | vanilliinisokeria |
Koristelu: | |
laktoositonta minttusuklaata | |
mintunlehtiä |
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet (paitsi kookoshiutaleet) keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
3. Kääntele joukkoon kookoshiutaleet ja porkkanaraaste. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
4. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.
6. Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja mausta vanilliinisokerilla.
7. Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele suklaalla ja mintunlehdillä. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.