
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo vuokaleipä syntyy valmiista jauhoseoksesta. Taikinan voi antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa
Ainesosat
4 dl | kädenlämpöistä vettä |
1 rkl | siirappia |
0,5 rkl | kuivahiivaa |
3 rkl | rypsiöljyä |
1-2 tl | suolaa |
560 g (1 pussi) | gluteenitonta siemenleipäjauhoseosta |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, hiiva, E491, rypsiöljy, auringonkukka/siemenet, gluteeniton kaura, pellavansiemen, kurpitsansiemen, psylliumsiemen, chiasiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl
1. Mittaa kädenlämpöinen neste taikinakulhoon.
2. Lisää siirappi, hiiva, öljy ja suola. Sekoita.
3. Lisää jauhoseospussi ja sekoita tasaiseksi, puuromaiseksi seokseksi.
4. Voitele leipävuoka (esim. 10 cm x 21 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele pinta tasaiseksi.
5. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan ainakin 2 tunniksi. Nosta sitten jääkaappiin tekeytymään ainakin 2 tunniksi, mielellään yön yli.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti. Anna jäähtyä n. tunti ennen syömistä.