
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Voit leipoa taikinasta esim. joulutorttuja. Taikinasta tulee esim. puolikuun muotoisia torttuja n. 15-20 kpl, riippuen ympyrämuotin koosta. Käytä paistonkestävää marmeladia. Halutessasi voit voidella tortut ruokavalio huomioiden esim. siirappivedellä tai kananmunalla.
Ainesosat
2 dl | vettä |
1 dl | perunahiutaleita |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | maissijauhoja |
1,5 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissijauho, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Tee perunasose etukäteen. Kiehauta vesi ja lisää perunahiutaleet sekaan. Jäähdytä. Perunasoseen voi tehdä myös keittämällä perunoita ja soseuttamalla ne.
2. Laita rasva kulhoon ja lisää jäähtynyt perunasose sekaan. Sekoita.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna levätä jääkapissa mielellään yön yli.