Tortillat jauhoseoksesta resepti

Tortillat jauhoseoksesta
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä tortillat kestävät hyvin käsittelyä tuoreina. Tortilloiden täytteissä voi käyttää mielikuvitusta: lihaa tai kasviproteiinia, vihanneksia, hedelmiä, säilykkeitä. Jos tortilloja jää yli, pussita ne jäähtyneenä. Seuraavana päivänä tortillat ovat vielä melko taipuisia. Voit myös pakastaa tortillat myöhempää käyttöä varten.

Ohjeella tulee 8 tortillaa.

Ainesosat

2 dl vettä
1 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
3 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, psylliumsiemen, gluteeniton kaura, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Anna levätä 10 minuuttia. Valmiin taikinan tulee olla napakkaa.

2. Pyörittele taikinasta tanko. Jaa 8 osaan. Pyörittele osat palloiksi.

3. Ripottele leivonta-alustalle tai pöydälle jauhoja. Kaulitse yksi pallo kerrallaan paistinpannun kokoiseksi letuksi.

4. Paista kuivalla ja kuumalla paistinpannulla n. minuutti/puoli.

5. Säilytä valmiita tortillalettuja kostean liinan alla. Se ehkäisee tortillojen kuivumista.