
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Omaan ruokavalioon sopivat valmiit tortillat ovat nopea pohja pizzan tapaiseen purtavaan. Toki tortillat voi valmistaa myös itse. Tässä reseptissä tortillat on päällystetty tomaatilla ja tonnikalalla, mutta voit vaihdella täytteitä maun ja ruokavalion mukaan.
Tortillapizzoista voi tehdä hyvinkin ruokaisat enemmillä täytteillä. Kuvassa neljään tortillaan käytettiin kaksi pikkupurkkia tonnikalaa. Myös vähemmillä täytteillä tulee herkullista. Tarkkaile uunia tortillojen paistuessa. Paistoaika riippuu täytteistä. Paistamisen jälkeen pizzojen pinnalle voi laittaa vielä jotakin vihreää, esimerkiksi rucolaa.
Ainesosat
4 | gluteenitonta tortillaa |
1-1,5 dl | tomaattisosetta |
0,5 rkl | pizzamaustetta |
1-2 prk (á 150/105 g) | tonnikalaa vedessä |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
3 | tomaattia |
Valmistusohje
1. Asettele tortillat pellille leivinpaperin päälle.
2. Levitä tortilloille tomaattisose ja mausteet. Peitä tortilla melkein reunaan asti tomaatilla, sillä peittämätön osa palaa helposti uunissa.
3. Valuta tonnikaloista vesi pois, ja lisää tonnikalahiutaleet tortilloille.
4. Ripottele "juusto" pinnalle.
5. Pese ja viipaloi tomaatit. Asettele pinnalle. (Halutessasi voit laittaa tomaatit myös "juuston" alle.)
6. Paista 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia täytteiden kosteudesta riippuen.