
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen suolainen piirakka maistuu esimerkiksi vihersalaatin kanssa. Täytteeseen käytetään pakasteperunahippuja, jotka tuovat ruokaisuutta piirakkaan. Perunahiput ovat koostumukseltaan kuin riisinjyviä. Tonnikalan tilalla voi käyttää kotimaista luonnonkalasäilykettä.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | kvinoahiutaleita |
2,25 dl | vettä |
120 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | kvinoajauhoja |
1,5 dl | hirssijauhoja |
1 tl | suolaa |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
1 rkl | kvinoajauhoja |
Täyte: | |
500 g | perunahippuja (pakaste) |
150 g | tonnikalaa öljyssä |
2 | kananmunaa |
1,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1,5 tl | kuivattua tilliä |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Pinnalle: | |
10 | kirsikkatomaattia |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Laita kvinoahiutaleet veteen turpoamaan 15 minuutiksi.
2. Sulata rasva ja lisää kvinoan joukkoon. Lisää taikinaan myös jauhot ja suola. Sekoita huolellisesti.
3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Levitä löysä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Puristele perunahippupussia, jotta mahdolliset jäiset kokkareet hajoavat. Levitä puolet perunahipuista piirakkapohjalle. Lisää päälle tonnikalapalat öljyineen. Lado päällimmäiseksi loput perunahiput.
5. Sekoita erillisessä kulhossa munat, "juusto", kasvijuoma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
6. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kupera puoli ylöspäin piirakan pinnalle.
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.