
Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Yksinkertainen resepti, jossa tomaatti ja sipuli saavat loistaa. Raa'an sipulin terävää makua taitetaan rypsiöljyllä ja maustetaan vielä mustapippurilla. Voit käyttää myös muita mieluisia mausteita. Salaatin voi ja se kannattaakin tehdä vähän etukäteen, jotta sipulit ehtivät pehmetä.
Ainesosat
80 g | sipulia |
350 g | tomaatteja |
0,5 dl | ruokaöljyä |
pieni ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, tomaatti, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori sipuli ja pilko ohuiksi suikaleiksi. Voit puolittaa sipulin, kaataa puolikkaan leikkuulautaa vasten ja leikata siitä ohuita puoliympyrän mallisia suikaleita.
2. Pese ja leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi.
3. Sekoita öljyyn mausteet.
4. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan aineksia kerrostaen. Laita aina sipulikerroksen päälle vähän mausteöljyä.
5. Anna maustua jääkaapissa mielellään puoli tuntia, tai vaikka parikin tuntia.