Tomaatti-ricottapiirakka resepti

Tomaatti-ricottapiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä värikäs suolainen piirakka saa ulkonäkönsä pikkutomaateista ja täyteläisyytensä ricottajuustosta. Pohja paistetaan erikseen uunissa ja täytteet lisätään jäähtyneen pohjan päälle. Valitse erivärisiä ja erimuotoisia tomaatteja, ja asettele niitä haluamaasi muotoon piirakan pinnalle.

Ainesosat

Pohja:  
2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Vuoan voitelu: rypsiöljyä
Täyte:  
0,5 sitruunan mehu ja kuori
500g  laktoositonta ricottajuustoa
0,5 dl laktoositonta kermaa
ripaus suolaa
0,5 tl mustapippuria
500 g pieniä tomaatteja
ripaus oreganoa
loraus rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, sitruuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, tomaatti, oregano, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja neste. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

4. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltainen kuori ja purista mehu.

5. Notkista juusto kermalla. Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla ja mustapippurilla.

6. Huuhtele ja puolita pikkutomaatit.

7. Levitä ricottajuusto pohjalle. Painele tomaatit leikkuupinta ylöspäin juustoseokseen.

8. Ripottele tomaattien päälle oreganoa. Pirskottele pinnalle öljyä.