
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä värikäs suolainen piirakka saa ulkonäkönsä pikkutomaateista ja täyteläisyytensä ricottajuustosta. Pohja paistetaan erikseen uunissa ja täytteet lisätään jäähtyneen pohjan päälle. Valitse erivärisiä ja erimuotoisia tomaatteja, ja asettele niitä haluamaasi muotoon piirakan pinnalle.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | rypsiöljyä |
Täyte: | |
0,5 | sitruunan mehu ja kuori |
500g | laktoositonta ricottajuustoa |
0,5 dl | laktoositonta kermaa |
ripaus | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
500 g | pieniä tomaatteja |
ripaus | oreganoa |
loraus | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja neste. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltainen kuori ja purista mehu.
5. Notkista juusto kermalla. Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla ja mustapippurilla.
6. Huuhtele ja puolita pikkutomaatit.
7. Levitä ricottajuusto pohjalle. Painele tomaatit leikkuupinta ylöspäin juustoseokseen.
8. Ripottele tomaattien päälle oreganoa. Pirskottele pinnalle öljyä.