
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen kasvispiirakka maistuu esimerkiksi brunssilla tai iltapalaksi. Saat siitä myös hyvän lounaan, kun tarjoat lisänä salaattia. Vuohenjuuston tilalla voit kokeilla myös mozzarellajuustoa.
Ainesosat
Pohja: | |
1,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
0,25 tl | suolaa |
75 g | maidotonta margariinia |
1,25 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
1 (300 g) | munakoiso |
2 | punasipulia |
250 g | kirsikkatomaatteja |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta ruokakermaa |
0,75 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
125 g | laktoositonta vuohenjuustoa |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
2. Lisää taikinaan neste ja sekoita tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Levitä löysä taikina lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Valmista täyte. Pese ja paloittele munakoiso. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja paloittele tomaatit.
5. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää sipuli ja munakoisonpalat pannulle. Paista muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit. Kumoa seos taikinan päälle piirakkavuokaan.
6. Sekoita erillisessä kulhossa munat, ruokakerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
7. Viipaloi vuohenjuusto. Lisää viipaleet piirakan päälle.
8. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.