Tomaatti-munakoiso-vuohenjuustopiirakka resepti

Tomaatti-munakoiso-vuohenjuustopiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen kasvispiirakka maistuu esimerkiksi brunssilla tai iltapalaksi. Saat siitä myös hyvän lounaan, kun tarjoat lisänä salaattia. Vuohenjuuston tilalla voit kokeilla myös mozzarellajuustoa.

Ainesosat

Pohja:  
1,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
75 g maidotonta margariinia
1,25 dl vettä
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
1 (300 g) munakoiso
2 punasipulia
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
0,75 tl suolaa
ripaus mustapippuria
125 g laktoositonta vuohenjuustoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, munakoiso, sipuli, tomaatti, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vuohenmaito, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.

2. Lisää taikinaan neste ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Levitä löysä taikina lusikalla vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valmista täyte. Pese ja paloittele munakoiso. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja paloittele tomaatit.

5. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää sipuli ja munakoisonpalat pannulle. Paista muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit. Kumoa seos taikinan päälle piirakkavuokaan.

6. Sekoita erillisessä kulhossa munat, ruokakerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

7. Viipaloi vuohenjuusto. Lisää viipaleet piirakan päälle.

8. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.