
Keitot
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja maukas kalakeitto seitistä. Voit käyttää myös muuta kalaa. Tarjoa esimerkiksi leivän kanssa.
Ainesosat
300 g | purjosipulia |
3 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | öljyä |
1 l | tomaattimehua |
3 dl | vettä |
1 | kalaliemikuutio |
1 rkl | sokeria |
0,5 tl | mustapippuria |
2 dl | täysjyväriisiä |
300 g | kalafileitä (seiti) |
200 g | katkarapuja |
1 dl | mustia oliiveja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
purjo, valkosipuli, tomaatti, vesi, hiivauute, ruokosokeri, riisi (vilja), seiti, katkarapu, oliivi (hedelmä), rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl
1. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
3. Lisää tomaattimehu, kalaliemi (tarkista sopivuus ruokavalioon) sekä mausteet. Kiehauta.
3. Lisää riisit ja hauduta 10 min. (Riisin voi halutessaan jättää pois.)
4. Lisää melkein valmiiseen keittoon paloitellut kalafileet, katkaravut ja puolitetut oliivit. Kuumenna ja tarkista maku.