
Keitot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tomaattimurska on helppo pohja keittoon. Omaan ruokavalioon sopiva leipä suurustaa sosekeittoa.
Ainesosat
1 kg | tomaattimurskaa |
1,5 l | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
3 | kasvisliemikuutiota (tarkista ainesosat) |
1 | sipuli |
100 g | ruokavalioon sopivaa leipää (tarkista ainesosat) |
1/3 nippua | tuoretta basilikaa |
1 tl | mustapippurirouhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
tomaatti, vesi, hiivauute, sipuli, basilika, rypsiöljy, rosmariini, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Laita tomaattimurska, vesi, öljy ja liemikuutio (tarkista sopivuus ruokavalioon) kattilaan lämpenemään. Halutessasi voit korvata liemikuution mieluisilla mausteilla.
2. Hienonna sipuli ja lisää se kattilaan. Keitä n. 15 minuuttia.
3. Pilko leipä palasiksi. Lisää leivänpalaset ja mausteet kattilaan.
4. Keitä vielä n. 5 minuuttia ja soseuta. Koristele ja mausta annokset tuoreella basilikalla.